19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI 
 
Babutsa Röportajı

Ali Babutsa Müzik Hikâyelerini, Haklarında Merak Edilenleri Ve Müzik Yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidi’ne Anlattı. İşte O Röportaj!..

 

 

2009 Yılında "Yanayım Yanayım" İsimli Şarkıları İle Müzikseverlerin Karşısına Geçerek Yılın En İyi Çıkış Yapan Ve En Sevilen Şarkılarından Biri Olmayı Başaran Grup Babutsa Müzik Hikâyelerini, Haklarında Merak Edilenleri Ve Müzik Yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidi’ne Anlattı.

İşte O Röportaj!..

 

Şimal - Sevgili Ali Babutsa , Şimal’le Yıldızlar Geçidi olarak bizleri kırmayıp bu röportajı bizimle gerçekleştirdiğin için ayrıca sana ve ekibine sonsuz teşekkür ederiz.

Başarılı bir çıkış yaptınız, peki, bu müzik yolculuğunda ki serüveniniz nasıl başladı? Yoksa her çocuk gibi  kumandayı mikrofon yapanlardan mıydın sizde ?

 

Babutsa - Müzik hayatına çok küçük yaşta şarkı söyleyerek başladım her şey dayım sayesinde oldu ben daha 7 yaşındaydım beni düğünlere götürüyordu.Dayım da müzisyen olduğu için oda düğünlerde saz çalıyordu  beni de her düğün olduğunda  şarkı söylemem için beni de yanında götürüyordu yani çok küçük yaşta kumanda değil de direk mikrofonu tutarak şarkı söylemeye başlamışım J

 

 

Şimal - Birden bu albüm yapma fikri nasıl oluştu sizde? Mesela hayalini kurduğunuz bir şey miydi şarkı söylemek? Yoksa medyanın birçok halini biliyorken, birde bu yönünü görmek ve yaşamak mıydı?

 

Babutsa -  Düğünlerde şarkı söyleyemeye devam ederken ben  taaa ki  çok değerli arkadaşım Soner İstanbul’a sürekli  gelip giden bir arkadaşımdı bir gün dedi ki bir albüm yapalım mı, daha çok işlere imza atarız dedi. Bir süre sonra İstanbul’dan tekrar İngiltere’ye dönen arkadaşım bize dedi ki albümü hatta İstanbul’da çıkartalım ve gerçekten hiç bu kadar ilgi görülebileceğini tahmin bile etmedik; bir baktık ki gerçekten albümümüz çıkmış. İlk albümümüzdeki “Yanayım Yanayım” şarkısıyla çok iyi bir çıkış yaptık ve çok mutlu olduk albüm sayesinde çok güzel işlere imza attık insanlar şarkımızı ve bizi çok sevdi iyiki İstanbul’a gelip bu kararı almışız dedik

 

Şimal - Albümünüz için şarkı seçerken ilk önce onun size ne hissettirdiğine mi yoksa dinleyiciye ne hissettireceğini mi baz alırsınız?Yeni şarkılar  ve yepyeni video klip ile sizleri ne zaman ekranlarda görebilecek sevenleriniz

 

Babutsa - Yeni single albümümüz  piyasaya çıkalı 2 hafta oldu “Yar Bana Gelmiyor”isimli video klip çalışmamız  Kral Tv ekranların da yayınlanmaya başlandı. Bu Şarkıyı ilk dinlediğimizde sözlerini çok beğendik bizi çok etkiledi çok heyecanlandırdı.Dinlettiğimiz herkes çok beğendi  bunun içinde  bu şarkıyı çıkarmakta karar kıldık ve bu şarkımıza ilk klibimizi çektik inşallah dinleyicilere de bu hissiyatı yansıtmışızdır.

 

Şimal - Bir şarkının hit olacağını anlamak mümkün mü? İyi bir müzisyen olmanın ölçüsü, standarttı nedir? Ne yapılırsa iyi bir müzisyen olunur?

Babutsa - Herkes bizi Babutsa olarak biliyor bizim dişina çikmadiğimiz bir tarzimiz var iyi müzisyen olmak için de bence  sanatçilar müziklerini severek ve hissettirerek  cok iyi bir çalişmadan sonra  hayranlarina yaptiklari müziği çok iyi bir şekilde dinleyicilere de eserlerini duygulu okuyarak hissettirmesi  gerekir diye düşünüyorum  bence böyle iyi bir müzisyen olabileceğine de inaniyorum.

Şimal - Müzikte prensiplerin var mı? Ya da bu tarzda asla söylemem dediğin şarkılar?

Babutsa - Elbette farkli tarz da şarkilar söyleriz, mesela rock şarki söyleriz ama Babutsa tarzi sarkilar daha çok  söyleriz J bence sanatçilar kendilerine yakiştirdiği tarzlar var ise  o tarz şarkilar söylesinler.  Herkesin kendisine göre mutlaka bir tarzi vardir. Bu yüzden de şarkilarini kendilerine seçmiş olduklari tarz da söylerlerse onlar için bence daha iyi olur. Babutsa olarak bir tarzimiz var elbetteki ama ingiltere de olan dügünler de  türkü ,pop , sanat müzigi şarkilar da söyleriz.  Yani anlayacaginiz düğünler sayesinde  değisik tarz müziklerde yapabiliyoruz.

 

 

Şimal - Biraz da ters köşe yapmak istiyorum! Farklı bir soru geliyor. Bana öyle bir üç kelime söyle ki seni anlatan, kendini öv, ya da bilinmeyen yönünü ortaya çıkart:)

Babutsa -  İçim dışım bir insanımdır. Ne desem, ne söylesem oyumdur  ama kendimi bu üç güzel sözlerle övebilirim; sempatik , şakacı ve dürüst  diyebilirim

Şimal - Son yıllarda popüler kültürle harmanlanmasıyla birlikte arabesk müziğin prestij kazandığını söyleyebilir miyiz? Son dönemde daha geniş bir kitleye ulaşmış olması bakımından değerlendirdiğinde neler söylersiniz?

Babutsa - Evet, daha büyük bir kitleye sahip olmak için yepyeni şarkılarla sevenlerimizin karşısına çıkmak istiyoruz ve sevenlerimizden gelen mesajlar doğrultusunda artık şarkılarımızı seçmek istiyoruz  arabesk ve fantazi  şarkı söylememize çok yoğun bir istek var şimdi onlar için çalışmalara başladık. Sevenlerimiz bunu bekliyorlar bizde onların bu isteklerini tabi ki seve seve yapacağız. Asla unutamayız ki bizler onların sayesinde buralara kadar geldik ve bu kadar çok zamanda birçok başarılara sahip olduk bu yüzdendir ki hep onların olumlu olumsuz söyledikleri her şey bizim için çok önemli ve değerlidir.

Şimal - Şarkıların hangi aşamalardan geçerek dinleyiciye ulaştığını albümleri radyoda çalan biri olarak sizlerde albüm yapan kadar çok iyi bilirsiniz. Ancak dijital ortam yüzünden el emeği göz nuru pek çok eser tek bir tıkla bir kaç dakika içerisinde binlerce kullanıcıya ulaşabiliyor. Bu konuda ülkemizdeki korsan yasalarını da göz önünde bulundurarak, siz bir yasa koyucu olsaydınız ne yapardınız?

Babutsa - Maalesef albüm satışları eskisi gibi artık değil digital platformlarda ya da internet sitelerinden indirilebiliyor. Günlerce ve yıllarca emekler sarf ediliyor  Günlerce uykusuz kalınıyor inanın çok zor şartlar altında çalışıp bu emekleri müzik severlere sunuyoruz. Sanat ve sanatçıya daha fazla değer verilirse bizler o zaman hakkımızı maddi olarak ta evet önemli ama değer yargıları da bizim için çok önemli ve çok mutlu eder. Yıllardır zaten bu korsan yasasının önüne geçilemedi artık bu saatten sonrada zor gibi görünüyor ama er yada geç herkes bunu fark edip emeklerin karşılıksız kalmayacağını temenni ediyorum.

Şimal - Malum iletişim çağındayız. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. İsteyen herkes, tanımak istediği, yakından takip ettiği kişilere çok kolay ulaşabiliyor. Sizin hayranlarınız size nasıl ulaşabilir. Bir web sitesi ya da sosyal medya da aktif olarak bulunuyor musunuz?

Aktif Olarak kullandığımız

İnstagram adresimiz:  babutsa_ali

Facebook : Babutsa Ali

                 : Ali Babutsa

Adreslerinden takip edebilirler .

Ve biz Şimal’le Yıldızlar Geçidi ailesi olarak bu keyifli ve güzel röportaj için çok teşekkür ederiz :) kırmadın bizi inşallah yine farklı bir röportajda görüşmek üzere çok iyisin kal sağlıcakla.

Ben ve ekibim adına biz çok teşekkür ederiz .Tekrar görüşmek üzere .

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA