19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI 
 
Oğuz Berkay Fidan Röportajı

Oğuz Berkay Fidan hakkında merak edilenleri ve müzik yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidin de anlattı.

 

 

Müzik Dünya’sına genç yetenekli müzisyenleri kazandıran ve geçtiğimiz yıllarda ekranlarda ilgiyle izlenilen O Ses Türkiye Yarışmasını birincilikle bitiren ve  Yarışmada koçu olan Murat Boz ile “OLMUYOR “isimli şarkıya  düet yapmasıyla başarılı bir çıkış yakalayan Oğuz Berkay Fidan , Yaptığı şarkılarla ve tarzı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeye başaran  genç müzisyen, yine muhteşem bir düet ile müzik kariyerine “SADECE OL DÜŞLERİMDE “isimli Yeni single çalışmasıyla hakkında merak edilenleri ve müzik yolculuğunu Şimal’le Yıldızlar Geçidi 'nde anlattı. 

 

İşte O Röportaj

Şimal ; Sevgili Oğuz öncelikle hoş geldin. Türkiye Life Ailesi Olarak Bizleri Kırmayıp Bu Röportajı Bizimle Gerçekleştirdiğin İçin bizde sana Sonsuz Teşekkür Ederiz

Oğuz Berkay Fidan : Ben teşekkür ediyorum bu güzel cümleleriniz için.

Şimal :  Oğuz’cum Röportaja İstersen İlk Çocukluktan Başlayalım Ne Dersin? Mesela Yarışma öncesi Oğuz Berkay kimdi, neler yapıyordu? Biraz kendinden bahsedebilir misin bizlere ..

Oğuz Berkay Fidan  : 29 Ağustos Edirne/Keşan doğumluyum. 4 yaşında babamın aldığı oyuncak bir orgla başlamış müzik hayatım. Okuluma giden kendi halinde bir çocukken 12 yaşında gitar çalma hevesiyle babama bir gitar aldırdım ve her şey aslında o hevesle başladı. Daha sonra gitarla birlikte seste geldi. Facebook'a falan cover videoları çekip atıyorum derken bir gün O Ses Türkiyenin reklamlarını görüp katılmak istedim devamı bilindiği gibi :)

Oğuz Berkay Fidan & Elieve Daddy’s Girl - Sadece Düşlerimde (2016)

Şimal :  Yeni Sİngle çıktı .Hayırlı uğurlu olsun .. şarkıları seçerken ilk önce onun sana ne hissettirdiğine mi baz aldın yoksa dinleyiciye ne hissettirdiğine mi? Bize Biraz bahsedebilir misin? 

Oğuz Berkay Fidan : İkiside çok önemli bence. Önce sen iyi hissedeceksin ki şarkıyla alakalı karşı tarafada o hissiyatı geçirebilmek Bu anlamda bugüne kadar yaptığımız 3 şarkıda da iyi şeyler hissettim ve nitekim sonuçları şükürler olsun hep iyi oldu. Bir şeyi inanarak yapıyorsan başarısız olma şansı gerçekten çok az. Enerjinizi o yönde toplayıp insanlara aktarabiliyor olmanız lazım.

Şimal  : Oses Türkiye yarışmasının sende birincilerinden birisin. Yarışma sürecindeki yaşadıklarından da konuşacağız ama öncelikle şu soruyla başlamak istiyorum. Neler yaptın, yarışmada birinci olduktan sonra bugüne kadar?

 

Oğuz Berkay Fidan :Benim özel hayatımda veya okul hayatımda çok bir şey değiştiğini söyleyemem. Müzik yapıyordum. O Ses Türkiye yarışmasıyla birlikte müzik benim için profesyonel olmaya başladı. Ama arkadaşlarım yerim yurdum yaptıklarım hala aynı. Çok çok bir şeyleri değiştirdiğim söylenemez. Bunu tercihen yapmıyorum açıkçası çünkü ne kadar çok değişirsen o kadar eskiyi unutuyorsun ve egoist bir hale geliyorsun. Bunu hiçbir zaman istemedim ve o yüzden O Ses'ten önce olan değerli anları ve arkadaşlıkları hala saklıyorum.

 

Şimal : Peki yarışmaya dönersek… Neler yaşadın o süreçte? Neler Kazandırdı, neler kaybettirdi?

Oğuz Berkay Fidan  : Çok şey kazandırdı. Öncelikle çok değerli insanlarla tanıştım. Tanışmaktan öte onlarla çalışma fırsatı buldum. Bu benim için en büyük kazançtı. Kaybettiğim şey yok açıkçası. Okuldan zaman olarak eksiklerim oldu tabiki İstanbul-Keşan arası gidip geldik hep. Ama bunuda iyi bir şekilde aşabildim sonunda.

Şimal : “Sadece Ol Düşlerimde ” isimli şarkı da Hollanda’nın genç yetenekleri arasında gösterilen Elieve “Daddy’s Girl” ile düet yaptın ve yönetmen koltuğunda Ferhat Göçer var çok güzel  bir klip bir o kadar sade ve keyifli ve keyifle de izliyoruz.Daha başka Kimlerle  çalıştın bu klip de, klip istediğin gibi oldu mu içine sindi mi?

Oğuz Berkay Fidan  : Ferhat abinin ekibi sağolsun çok yardımcı oldular bize klip esnasında ve sonrasında. Bu anlamda onlara bir kez de buradan teşekkür etmek isterim. Klip içime sindi, gayet sade ve iyi oldu bence. İnsanlarda sevdiler güzel bir şekilde ilerliyor şuanda da.

2-1461155503

Şimal :Elbette ki bu yolculuk ta sana destek verenler çok olmuştur ama senin için özel olan bazı insanlar daha vardır, ya da sana verdikleri değerle onların daha kıymetli olduğunu,onların gerçek dost ya da arkadaşın olduğunu anlamışsındır. Bu anlamda sonsuz teşekkür etmek istediğin kişiler var mı?

 

Oğuz Berkay Fidan  :Birden fazla var. Öncelikle annem babam hep yanımda oldular. Kız arkadaşım öyle. Ve çok değerli 3-4 arkadaşım vardır ki O Ses'ten önce-sonra bana olan tavırları gep aynı kalan. Onları çok severim ve değer veririm.

Şimal :Yakışıklılık ve güzel bir sese sahip olmak, müzik dünyasında lider olmaya yetiyor mu?

Oğuz Berkay Fidan  :Yetmez bence, insan tanımak çok önemli bu piyasada. Ne kadar çok insan tanıyorsan ve ne kadar çok maddi gelirin iyiyse bu piyasada bir yerlere gelme yüzden o kadar artar. Maalesef böyle bir şey var bizim ülkemizde inşallah en yakın zamanda gerçekten yetenekli insanların yukarılarda olduğu bir müzik piyasasına kavuşuruz diye ümit ediyorum.

Şimal :O Ses Türkiye yarışmasının birincisi olarak tanındın. Artık Oğuz Berkay Fidan olarak her yaptığın ve söylediğinle adından söz edilecek. Buna hazır mısın?

 Oğuz Berkay Fidan  : Daha o kadar olmasakta öyle bir gün gelecek bunu biliyorum. Benim kimseden saklayacağım veya kaçınacağım bir durumum yok çok şükür o yüzden hazırım bu anlamda. Hayatım neyse onu yaşıyorum.

Şimal :-Popüler müzik piyasası oldukça geniş ve sürekli genişlemeye devam ediyor. Her gün birilerinin yükseldiği birilerinin de dibe vurduğu bu yerde gözün korkmadı mı ya da bu ortamda kendini ne kadar şanslı görüyorsun?

 Oğuz Berkay Fidan  : Kendimi şanslı görüyorum çünkü yaşım daha çok küçük bu piyasa için aslında. Batmanın ve çıkmanın ne demek olduğunu şimdiden gözlemliyorum etrafımdan. Bu anlamda kendimi diğer akradaşlarıma göre daha şanslı hissediyorum. Tecrübeleniyorum. Müzik benim için olur veya olmaz bu çok önemli değil açıkçası. Daha iyi olması için elimden geleni yapmıyorum demek değil bu ama olmazsa da bir şekilde üzülmeyeceğim demek. Bu yüzden üniversiteye son gaz devam ediyor ve bir mesleğim olsun istiyorum.

Şimal :Albüm dışında hedeflerin nelerdir? "Yok, henüz bunları yapmadım hayatımda" dediğiniz neler var? Tanınan bir kişi olmak size neler getirdi ya da götürdü?

 Oğuz Berkay Fidan  :İyi bir tasarımcı ve reklamcı olmak hayallerimden biri. Amerikada iş ve müzik yapmak istiyorum aynı anda. Çok şey getirdi. İnsanların sevgisini ilgisini getirdi en önemlisiyle. Götürdüğü çok fazla bir şey olduğunu söyleyemem açıkçası.

Şimal :Son dönemde usta sanatçılara saygı albümleri sıkça olmaya başladı. Türk Pop Müziğinde Cover  patlaması var sevilen arabesk eserleri ile kendi tarzına uygun cover çalışması düşünüyor musun ?

 Oğuz Berkay Fidan  :Düşünüyorum yakın zamanda bie Cover parça evet.

Şimal :-Eğer güzel bir teklif gelirse Tiyatro, dizi veya sinema ile ilgili projelerde yer almayı düşünüyor musun?

Oğuz Berkay Fidan  :Kesinlikle düşünüyorum. Bir tanesi için görüşme halindeyiz zaten yakın zamanda belli olacak göreceksiniz yakında böyle bir projede diye umuyorum.

Şimal :-Bu yolda ilerlemek isteyen ses yarışmalarına katılmak isteyen genç müzisyenlere ne tavsiye edersin? Yarışmaya katılmış biri olarak önerilerin nelerdir?

Oğuz Berkay Fidan  :Çok stres ve heyecan yapmamalarını öneriyorum. Bu dediklerim insanı 1 adım geriye iten şeyler oluyor her zaman çünkü.

Şimal :Şarkıların hangi aşamalardan geçerek dinleyiciye ulaştığını Albüm çıkarmış biri olarak çok iyi bilirsin. Ancak dijital ortam yüzünden el emeği göz nuru pek çok eser tek bir tıkla bir kaç dakika içerisinde binlerce kullanıcıya ulaşabiliyor. Bu konuda ülkemizdeki korsan yasalarını da göz önünde bulundurarak, sen bir yasa koyucu olsaydın ne yapardın?

Oğuz Berkay Fidan  :Çok güzel soru. Buna yapılabilecek çok bir şey olduğunu açıkçası ben düşünmüyorum. Bu direk ülkenin kişi başına düşen maaş miktarıyla falan orantılı. Bedava indirmek varken niye parayla alayım diyen milyon tane insan var. Bunu değiştirmek çok or gibi geliyor bana ama tabiki korsanı savunmuyorum. Emeklerin karşılığının alınması lazım ama nasıl onu biliyorum.

Şimal :Bazı şarkıların yapılırken çok özel hikâyeleri vardır. Bu acı, tatlı, komik ya da ilginç bir hatıra olabilir. bu şarkıları seçerken seni anlatan sana özel kılan böyle bir hikâyen var mı? Varsa bizimle paylaşır mısın?

Oğuz Berkay Fidan  :Aslında yok. Şarkılar benim kendi yazdığım parçalar zaten değiller. Ben genelde müzikle beraber kulağıma hoş geliyor mu? Bunu dinler miyim gibi şeylere bakıyorum. Bu anlamda iyi gelenleri seçip sürece koyuyorum.

Şimal :Malum iletişim çağındayız. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil. Eskiden ulaşılması güç sandığımız herkes sadece bir tık kadar uzaklar bize. Sosyal medya çok kuvvetli bir önem taşır hale geldi. Fanlar kitleler halinde ilerliyor resmen. Peki, seni takip eden hayranların sana nasıl ulaşabilir.

 Oğuz Berkay Fidan  :Bana her yerden ulaşabilirler. Tüm sosyal medya hesaplarında aktif rol oynuyorum. YouNow'da bu aralar bayağı bir aktifim. İnsanlarla etkileşimin hem sanatçı açısından hemde dinleyen açısından önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da tüm hesaplarıma "oguzberkayfidan" kullanıcı adıyla ulaşabilirler.

Şimal :  www.turkiyelife.com.tr  sitemizi ve Şimal’le Yıldızlar Geçidi ‘ni nasıl buldun var mıdır bir önerin sitemiz için ?

Oğuz Berkay Fidan  :Gayet güzel bir şey yapıyorsunuz. Hem bizi tanıtmak anlamında hemde insanları bilgilendirmek ve bizi tanımalarını sağlamak anlamında destekliyorum kesinlikle ve teşekkür ediyorum.

Türkiye Life Magazin ve Şimal’le Yıldızlar Geçidi ailesi olarak bu hoş keyifli sohbetin için Çok Teşekkür ederiz :) Kırmadın Bizi İnşallah Yine Farklı Bir Röportajda Görüşmek Üzere Çok İyisin Kal Sağlıcakla. 

 

 

 

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA