23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE 
 
ÖMÜR GEDİK RÖPORTAJ

 

Ömür Gedik : Dış güzellik görecele ve geçici

 

Başarılı Sanatçılardan ve Gazeteci Ömür Gedik ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik

 

Ömür Gedik müzikle uğraşmaya ne zaman başladı... Ömür Gedik’i biraz Tanıyalım?

 

Müzikle tanışmam ortaokul yıllarında piyano dersi almam ve okul korosuna seçilmemle başladı. Klasik piyano eğitiminin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi rock korosu Mavi Topluluk ve İstanbul Avrupa Korosu gibi pek çok koroda uzun yıllar  önemli şeflerle birlikte çalıştım. Üniversite yıllarında solistliğini yaptığım müzik grubumla çeşitli konserler verdim. Profesyonel müzik yaşamım ise bundan 10 yıl önce Teoman, Burak Kut ve Halil Sezai düetlerinin yer aldığı maxi single ile başladı.

 

Dinleyici neden Ömür Gedik konserlerine gelsin diğer Sanatçılardan ne gibi farklar görecek?

 

Gazetecilik ve televizyonda sunuculuk tecrübem olduğu için interaktif ve samimi konserler oluyor benimkiler. İzleyicilerle şarkıların hikayelerini, ruh hallerini paylaşarak devam ediyorum konsere. Ve sevdiğim şarkıları söylediğim için kendim sahnede çok eğleniyorum, bu da karşıya geçiyor. Hep birlikte keyifli vakit geçirmiş oluyoruz.

 Ömür Gedik sahne repertuarında neler var?

Herkesin dinlemeyi ve birlikte söylemeyi sevdiği şarkıları seçiyorum. Önemli filmlerin unutulmaz şarkıları olmazsa olmazım. Konserde pek çok şarkıyı rock düzenlemesi ile söylüyoruz. 

 

Aramışsın bir anda tuttu bunu neye bağlıyorsunuz? Bu şarkının

hikayesi nedir?

Söz ve müziği bana ait olunca söylerken şarkının daha da içine girmem etkili oluyor. Şarkı artık bitmesi gereken bir ilişkiyle vedalaşan ve geriye dönmeyeceğini söyleyen birinin hikayesini anlatıyor. Unisex bir şarkı, hikayenin kahramanı kadın da olabilir erkek de.

Müziğe başladığınızda çevrenizden ne gibi tepkiler geldi ve tarzından

etkilendiğiniz isimler oldu mu?

Üniversitede aynı koroda birlikte şarkı söylediğim, çok da sevdiğim bir arkadaşım olan Teoman müzik hayatımda en fazla etkilendiğim isim oldu, hala da olmaya devam ediyor. 

Yeni yılda neler yapmayı planlıyorsunuz?

Bol bol şarkı söylemeyi, izleyicimler güzel konserlerde buluşmayı ve yeni şarkılar yazmayı planlıyorum.

Sosyal Medya ile aranız nasıl siz mi giriyosunuzyoksa bir başkasımı

kontrol ediyor?

Sosyal medya hesaplarımı kendim yönetiyorum. Sosyal medya ile aram iyi, arada linç yediğim zamanlar oluyor ama zaman içinde aramızdaki sevgi bağı her şeyin düzelmesini sağlıyor. Takipçilerimle iletişim içinde olmayı seviyorum, eleştirilerinden de çok şey öğrendiğim oluyor. Zamam zaman onlarla dertleşiyorum ve buna da bayılıyorum. İyi geliyorlar bana.

Ömür Gedik’in aşk hayatı nasıl? Kıskançmısınız? Hayatınızdaki İnsan

Neyi yapsa affetmezsiniz? Evlilik Sözleşmesi yaparmısınız?

Aşk hayatımda her şey yolunda. Gerektiği kadar kıskancım. Abartmam ama umursamazlık da yapmam. Affetmeyeceğim tek şey ihanet olur. Evlilik sözleşmesi yapmakta bir sakınca görmüyorum.

Aşk hayatı ile sürekli gündeme gelen sanatçılarla ilgili söylemek

istedikleriniz var mı?

 

Herkesin kendi tercihi. Kimisi aşk kimisi iş kimisi de her ikisiyle birlikte gündemde olmayı tercih eder. Tamamen tercih meselesi.

Konser fiyatları neden yükseldi?

Diğer şeylerle karşılaştırıldığında çok fazla yükseldiğini düşünmüyorum.

Müzik ödülleri ve Müzik yarışmaları sizce amaçlarına göre mi hareket

ediyolar?

Her ödül ve yarışmayı kendi içinde değerlendirmek lazım.

Ömür Gedik Mutfakta nasıl?

Mutfağa sadece yemek yemek için gidiyorum. Evde yemekleri yardımcım yapıyor. Yemek yapmakla aram iyi değil.

Giyim konusunda nelere dikkat ediyorsunuz sizi yönlendiren birisi

varmı?

Üstüme yakışanı giymeyi seviyorum. Renkli olmak hoşuma gidiyor. Sade kıyafetlerden hoşlanmıyorum. Spor ve çılgın şeyler hoşuma gidiyor. Özel günler ve kliplerde  modacılarla çalışıyorum. 

Bu kadar güzel olmayı neye borçlusunuz?

Dış güzellik görecele ve geçici. İçimdeki güzelliği bana çok şey öğreten hayvanlara ve onlara duyduğum sevgiye borçluyum.

Neden Dünya çapında bir star çıkaramıyoruz Dünya listelerine

giremiyoruz?

 

Yurt dışında tanınan starlarımız var. Dünya listeleri de olur inşallah. Emmy alan Haluk Bilginer’in müzik dünyasına da ilham vermesini diliyorum.

Yeni Jenerasyondan kimleri beğeniyorsunuz?

 

İsim vererek hatırlayamadıklarımı kırmak istemem.

Sizce Müzik kariyerinizin en önemli yılı hangisi unutamadığınız bir anı

var mı?

 

İtalya’ya giderek dünyaca ünlü Al Bano’nun stüdyosunda onunla yaptığım düeti unutamam. Kendi şarkısına Nazan Öncel Türkçe söz yazmıştı ve Al Bano da ilk kez Türkçe söylemişti. Al Bano ile hem İtalyanca hem de Türkçe düet yaptık. 

Müzik sektörümüzün içinde bulunduğu durum hakkında neler

düşünüyorsunuz? Müzikte Magazin ne kadar önemlİ

Özellikle pop müzikte magazin konuşulurluğu arttıran özel bir tutkal. Onsuz olmuyor.  Ama dozunu da kaçırmamak lazım. 

Youtube kanalınız da canlı performans yapıyor musunuz?

Youtube kanalımda akustik performanslar da var, film yorumları da. Oldukça renkli içerikler sunmaya özen gösteriyorum.

Müzik dışında başka aktiviteleriniz var mı Müzik dışında neler

yaparsınız?

Müzik dışında kurucu başkanı olduğum hayvan hakları derneği Haçiko ile ilgileniyorum. Büyük zamanımı dernek alıyor. Onun dışında köşe yazarlığı ve film eleştirmenliğine de devam ediyorum.

 

Hayatınız da Keşkeleriniz var mı?

Vardır tabii ama keşkelerle uğraşacağıma hatalarımdan ders çıkarmayı tercih ediyorum.

2019’da Muz Paylaşımınız Can Yamana desteginiz ve Şort boyu paylaşımlarınız çok konuşuldu hala bu sözlerinizin arkasındamısınız ve bu olaylar nasıl gelişti ? 

Can Yaman’ı savunmadım, hatalı olduğunu yazdım ben de. Orada eleştirdiğim ve karşı olduğum linç kültürü idi. Her insan hata yapabilir, Can da yaptı ama Can’ın üzerine bu kadar gidilip abartılı bir şekilde linç edilmesi, işinden edilmeye çalışılması çok acımasızcaydı, ben bunu eleştirdim. Şort değil G stringle şehirde gezenleri eleştirmem, çirkin bulmam  özgürlüğe karışmak olarak algılandı ve tuhaf bir lince dönüştü. Gerçekten de beni ilgilendirmeyen bir konuydu, kim ne giyerse giysin, kendi düşünsün, bundan sonra çıplak gezen birini de görsem bana ne diyeceğim. Muz paylaşımımın arkasındayım, et tüketimine karşı duran hayvan haklarını koruyan uluslararası bir örgütün, PETA’nın görseliydi o muz. İnsanların dikkatini etin zararlarına çekmek amaçlıydı ve başarılı oldu da. Birkaç hayvanın hayatını değiştirdiysem ne mutlu bana. Yine olsa yine paylaşırım bu görseli. 

 

 

 

Çoklu soru köşemiz :

En sevdiğiniz renk :Kırmızı

En sevdiğiniz yemek : Piza

En sevdiğiniz şehir : İstanbul

En sevdiğiniz film : Haçiko

En sevdiğiniz dizi : Friends

En sevdiğiniz spor : Futbol

En son gittiğiniz konser : Emre Altuğ 20’inci yıl konseri

En son gittiğiniz film : Bombshell (Skandal)

En sık kullandığınız kelime : Hadi

En nefret ettiğiniz şey : Yalan

En sevdiğiniz hayvan : Hepsi

Hangi Mesleği yapmak istemezsiniz: Kasaplık

 

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA