23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE 
 
Dev banka ‘Fayda gördüğü’ için 46 Milyon Liralık kredi alacağını borçlunun davalı olduğu kişiye sattı!

Bir dönem Samsunspor Başkanlığı yapan, vergi rekortmeni Kazım Gürol Yılmaz, film gibi bir operasyonla milyonlarca lira kaybetti.

 

Bir dönem Samsunspor Başkanlığı yapan, vergi rekortmeni Kazım Gürol Yılmaz, film gibi bir operasyonla milyonlarca lira kaybetti. 2008 ile 2019 yılları arasında Samsun’da vergi rekortmeni olan Kazım Gürol Yılmaz’ın özel bir bankaya olan kredi borçları bir anda davalık olduğu ortağına satıldı. Türkiye’nin en büyük bankalarından biri, BDDK’da açıkça yazılı olan ‘kişiye borç satmak yasaktır’ kuralını çiğneyerek Kazım Gürol Yılmaz’ın 46 milyon 123 bin liralık kredi alacağını, 27 milyon 670 bin TL’ye Mithat Y. isimli şahsa sattı.

2 GÜNDE İŞLER DEĞİŞTİ

Kazım Gürol Yılmaz kendisine bir operasyon yapıldığını belirterek olayı şu şekilde özetledi: “Bankaya olan 46 milyon 123 bin TL olan borcumuz, 27 milyon 670 bin TL’ye davalık olduğum ve şuan Çarşamba 2. Asliye Ceza Mahkemesinde hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmaktan hakkında dava açılan ve duruşması süren sanık Mithat Y’a satıldığını öğrendim. Bunun usulsüz bir durum olduğunu anlatarak bankaya gittim, Ancak banka tarafı “Daha iyi bir teklif aldıklarını’ ve bu nedenle ‘kar faydası’ gördükleri için bu satışı gerçekleştirdiklerini belirtti.

TÜM GAYRİMENKULLER SATILACAK

Kazım Gürol Yılmaz, tüm bankalarla anlaşma sağlama gayreti içerisindeyken, davalı olduğu Mithat Y.’ın borçlarını satın aldıktan sonra, bankadaki ipotek olan gayrimenkullerini 30 milyon TL’ye satışa çıkararak, 2 milyon 500 bin TL kar elde ettiğini belirterek “Mithat Y., bütün işlerime çomak sokmaya çalışıyor. Diğer bankalarla olan kredilerime bile teklif veriyor. Onlarca ipoteğim bu adam yüzünden satıldı. Ayrıca 16 milyon TL civarında bir alacağı olduğunu da iddia ediyor. Bu bana kişisel olarak yapılan bir oyundur, kumpastır. Bu şahsın amacı para kazanmaktan ziyade beni krize ve iflasa sürüklemektir” dedi.

BANKA VE MİTHAT Y.’A MAHKEME YOLU GÖRÜNDÜ

Kurumsal bir bankanın nasıl böyle bir işleme onay verdiğine şaşırdığını söyleyen Kazım Gürol Yılmaz “ Açıkçası düşmanıma böyle bir dosyayı satmaları, temlik etmeleri inanılır gibi değil. Biz ülkemizde bankalarımıza güvenemeyeceksek kime güveneceğiz. Tüm yazışmalar bende kayıtlı. Dava sürecine başlıyorum. Hem Mithat Y. hem de banka ile mahkemede görüşeceğiz” dedi.

SAMSUN – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA