19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI 
 
Otogaz sektörünün lideri konkordato ilan etmek zorunda kaldı

Türkiye’nin en büyük otogaz şirketi Yurtgaz ile Bypetrol Petrol Ürünleri Terminal A.Ş arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşındı.

 

Türkiye’nin en büyük otogaz şirketi Yurtgaz ile Bypetrol Petrol Ürünleri Terminal A.Ş arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Yurtgaz’ı satın almak isteyen Bayegan Ailesi, taahhüt ettiği ödemeyi yapamadı. Yaşanan kriz nedeniyle Türkiye’nin en büyük şirketlerinden Yurtgaz, konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

Türkiye’nin otogaz ve LPG sektöründeki pazar lideri Yurtgaz ile Bayegan Ailesi’ne ait Bypetrol Petrol Ürünleri Terminal AŞ arasındaki dava devam ediyor. 500 milyon TL borcu nedeniyle konkordato ilan eden Yurtgaz’ı geçtiğimiz nisan ayında satın almak isteyen Bypetrol Petrol Ürünleri Terminal AŞ’nin ödemeyi yapmaması nedeniyle süreç mahkemeye taşındı.

YÜKÜMLÜLÜKLER YERİNE GETİRİLMEDİ

 

 

Taraflar arasındaki sözleşmeye göre, alıcı şirket, Yurtgaz’ın, uluslararası bir şirket konumundaki Hypco Petrolcülük AŞ’ye olan 36.6 milyon dolarlık borcunu üstlendi. Satış bedelinden geriye kalan 8.9 milyon doların yarısını nakit kalan kısmının ise ürün olarak ödenmesi konusunda anlaştı. Bypetrol Petrol Ürünleri Terminal AŞ’nin sahibi Ercüment Bayegan 45.5 milyon dolarlık ödemeyi yapmayı taahhüt etti. Ancak, Bypetrol AŞ, sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmedi, ödemesini ise yapmadı. Yurtgaz avukatları, tesisin tapu iptali ve yeniden şirket adına tescili için dava açtı. Dava dilekçesinde “Tesise kötü niyetle, desise ve hileli davranışlarla adeta çöktüler” denildi. Mahkeme, tesisin üçüncü kişilere devri yönündeki talebi geri çevirdi.

İLK DURUŞMADA ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

Yurtgaz tarafının açtığı dava sonrası Bypetrol AŞ ise mahkemeye geçen günlerde başvurarak “Gizlilik” talebinde bulundu. Duruşmaların “gizli” yapılması istenen mahkemeye sunulan dilekçede, Bypetrol AŞ’nin kandırıldığı öne sürülerek “Müvekkilimiz kandırıldı. Kefaletler gizlendi. Kaosun içine sokulduk” denildi. Mahkeme, Bypetrol tarafının yayın yasağı talebini geri çevirdi. Duruşmaların “gizli” yapılmasına ilişkin talebin ise ilk duruşmada karara bağlanacağı kaydedildi.

SEKTÖRÜN EN BÜYÜĞÜ

500’den fazla istasyonu ve 1.500 kişiye sağladığı istihdam ile Türkiye’nin en büyük akaryakıt şirketlerinden biri olan Yurtgaz, yaşanan kriz nedeniyle konkordato ilan etti. Yurtgaz Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Gümüş ile Ercüment Bayegan’ın arasında devam eden süreçte son kararı mahkeme verecek. Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan şirketin, devir sürecinin bir an önce sonuçlanması ve yeni yatırımların ve istihdamın devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA