23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE 
 
TARSUS DOĞA PARKI’NDAKİ HAYVAN ÇEŞİTLİLİĞİ, YENİ TÜRLERİN KATILIMI İLE ARTIYOR

Doğal güzelliği ve içeriğiyle her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı, yeni tür hayvanları bünyesine katmaya devam ediyor.

 

Aslandan timsaha, sırtlandan ayıya kadar onlarca türde hayvanı barındıran Tarsus Doğa Parkı, bu kez de adı “Nazlı” olan dişi Bengal kaplanına yuva oldu.

Yapılan anlaşmayla hayvan değişimi yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Doğal Yaşam Parkı arasında yapılan anlaşma kapsamında, farklı türdeki hayvanların değişimi gerçekleştirildi. Anlaşma kapsamında kaplanın yanı sıra bir albino türü piton, 3 ağ desenli piton yılan ile anavatanı Avustralya olan iki adet emu deve kuşu İzmir’den Tarsus Doğa Parkı’na getirildi.

Tarsus Doğa Parkı’ndan ise 15 adet beç tavuğu, bir adet cüce keçi, 2 adet suna ördeği, 2 adet altuni sülün ve 2 adet tavus kuşu İzmir Doğal Yaşam Parkı’na teslim edildi.

“Sağlıklı ve güzel bir şekilde transferini gerçekleştirdik”

Tarsus Doğa Parkı’nda görevli Veteriner Sağlık Teknikeri Ümit Güngör, hayvanların sıklıkla kontrol edildiklerini belirterek, “Kaplanımız İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan, Tarsus Doğa Parkı’na transfer oldu. Sağlıklı ve güzel bir şekilde transferini gerçekleştirdik. Şu an tecrübeli bakıcı arkadaşlarımız ve bizlerin kontrolünde günlük beslenmesine dikkat ediyoruz. Ayrıca, hareketleri ‘uyum içerisinde mi, değil mi?’, ‘yerini yadırgadı mı, yadırgamadı mı?’ gibi stres faktörlerini, gün içerisinde 8-10 kez kontrol ediyoruz” diye konuştu.

Ümit Güngör, Tarsus Doğa Parkı’nın yine yeni türleri arasında bulunan emu deve kuşu ve piton yılanlarının da sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydederek, “Onların da transferi güzel bir şekilde gerçekleşti, yerlerine koyduk. Onların da aynı şekilde gün içerisinde beslenme kontrollerini yapıyoruz” dedi.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA