19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI 
 
Yazlıkçılar ile turizmcilerin düellosu

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç Demir, “Yazlık sahipleri pandemi yorgunu turistleri kapma amacıyla evlerini kısa dönemli kiralıyor.

 

İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şenay Araç Demir, “Yazlık sahipleri pandemi yorgunu turistleri kapma amacıyla evlerini kısa dönemli kiralıyor. Bu durum turizm sektörüne zarar veriyor. Ayrıca turistik yerlerdeki fahiş kiralar, buradaki memur kesimin tayin istemesine neden oluyor. Yakında turistik yerlerde öğretmen, hemşire, doktor bulunamayacak” dedi.

 

Sahil kesimindeki yazlıkçılar 2 yıldır pandemi dolayısıyla tatil yapamayan tatilcileri gözlerine kestirdi. Birçok yazlık sahibi otellerin yüksek fiyat politikasını, tatil maliyetlerinin yükselmesini fırsata döndürdü. İstoç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve gayrimenkul danışmanı Şenay Araç Demir, yazlık bölgelerde bugünlerde yazlıkçılar ile turizmcilerin adeta düello yaşadığını söyledi 

 

Yazlık sahiplerinin evlerini kısa dönemli kiralama yaparak turizm pastasından pay aldığını belirten Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir bu durumdan turizm sektörünün zarar gördüğünü söyledi. Şenay Araç Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Kontratsız, vergisiz, haksız kazanç kapısı aralandı

 

“Bu durum kontratsız, sadece sözleşme veya sözlü anlaşmalar yoluyla piyasada haksız kazanç kapısı açılmasına sebep oldu. Vergisiz, faturasız kiralamalar yazlıkçıların iştahını kabarttı. Pandemi öncesinde bu kadar rağbet görmeyen yazlıklar, pandemi sonrası pırlanta gibi kıymetlendi . Bu durum turizm sektörüne  ve turizm çalışanlarına da  farkında olmadan zarar vermektedir. Bu sektörden aylarca yaz sezonunu bekleyen otel sahipleri ve çalışanları zararlarını azaltmak için maliyet düşürmenin ve kısa olan sezonu en karlı şekilde kapatmanın arayışına  girmiştir...”

 

Yazlık bölgelerindeki diğer sorunun fahiş kiralar olduğuna da değinen Şenay Araç Demir,  “Kira artışlarına bakıldığında son 3 yılda  Alanya’da kiralar yüzde 289 , Kemer’de yüzde 279, Urla’da yüzde 239, Şile’de yüzde 221 ile Şile, Fethiye’de yüzde 211, Kuşadası’nda yüzde 202 artış gösterdi. Üstelik bu artışlar sadece yazlık konutlarda değil, tüm konutlarda geçerli. Ancak ev sahiplerinin burada durup düşünmesi gereken bir konu var. Memurlar yüksek kiralardan dolayı tayin istemeye başladılar. Yakında bölgelerinde çalışacak hemşire, öğretmen, doktor bulamayacaklar” uyarısında bulundu.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA