23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR  14:48  MUSTAFA HEPER  13:03  GÜZEL OYUNCU AYŞEGÜL ASAR YENİ FİLMİYLE ÇOK İDDİALI  12:56  MUSTAFA HEPER REKLAM FİLMİYLE YENİDEN GÜNDEMDE  23:20  KADİR GÜLTEKİN ÇOK YAKINDA REKLAM FİLMİ İLE SİZLERLE  23:09  GÜLŞAH YAPRAKÇI REKLAM FİLMİNDE 
 
MEVLANA KADIN VE ÇOCUK ATÖLYESİ’NDE TOPRAĞIN VE DOĞANIN ÖNEMİ ANLATILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevre bilincinin küçük yaşta oluşması için bünyesinde hizmet veren Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde bir farkındalık etkinliğine imza attı.

 

TEMA Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Toprak’ konulu eğitim ile çocuklara toprağın önemi, oluşumu, toprağın ekosistemdeki yeri ve faydası eğlenceli bir sunumla anlatıldı.

Çocuklar toprağı ve doğayı eğlenerek öğrendi

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Toroslar ilçesinde faaliyetlerini yürüten Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, çoğunlukla 4-6 yaş arası yaklaşık 100 çocuk eğitim alıyor. Bilimden sanata, oyundan çeşitli sosyal etkinliklere kadar pek çok ayrıntı, çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak için düşünülüyor. TEMA Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen eğitimin sunumunu 9 yıldır TEMA Vakfı gönüllüsü olan Ali Dönmez yaptı. Toprak nedir? Toprağın oluşumu, önemi, canlılara faydaları, ekosistemdeki yeri, toprağın altında neler olduğu, soru cevaplarla çocuklara aktarıldı. Programın sonunda çocuklara kitap ile TEMA rozeti dağıtıldı.

Çocuklar etkinliklerle bilinçlendiriliyor

Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nin birim sorumlusu ve öğretmen Sonay Berber, atölyede kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetler verdiklerini, uzun süredir özellikle 4-6 yaş gruplarıyla çalıştıklarını belirtti. Annelere yönelik de okuma yazma ve dikiş gibi eğitimler verdiklerini söyleyen Berber,  çocukların farkındalığı yüksek bireyler olmaları için birçok konuda eğitimler de sunduklarını söyleyerek, “Park ve Bahçeler Dairesi’ndeki birimlerle de birlikte çalışmalar yürütüyorduk. Doğamızın, havanın ve suyun kirlenmesi gibi çok çeşitli dünya sorunları hakkında çocuklarla konuşuyorduk. Onları temelden yavaş yavaş hazırlamaya başlamıştık. Çiçek ekim, dikim etkinlikleri yaptık. Bahçemize geldiğimizde bahçe temizleme, düzenleme gibi etkinlikler yapıyorduk. TEMA ile iletişime geçtik ve ortak bir etkinlik yaptık. ‘Bize gelip toprağı, doğayı anlatır mısınız?’ dedik. Biz zaten biliyoruz ama çocuklar biraz daha bilinçlensin, birlikte hareket edelim. Doğanın önemini anlasınlar. TEMA’nın gelmesi, böyle bir etkinlik yapması, toprağın önemi hakkında konuşmak çok iyi oldu. Bu şekilde bir farkındalık eğitimi verdiler bize. Artık çocuklarımız daha bilinçli” dedi.

“Toprak temalı farkındalık eğitimi gerçekleştirdik”

TEMA Vakfı saha personeli Ali Dönmez, yaklaşık 9 yıldır TEMA Vakfı'nda gönüllü çalışmalar konusunda destek verdiklerini ve eğitim faaliyetlerine katıldıklarını belirterek, “Bugün çocuklarımıza ‘toprak’ temalı farkındalık eğitimi gerçekleştirdik. Toprak konusunu çocuklarla birlikte ele aldık. Doğa eğitimi konusunda farkındalık temalarından bir tanesi toprak. Biyolojik çeşitlik, yaş düzeyine göre iklim değişikliği gibi farklı alanlarda ve sıfır atık geri dönüşüm konusunda eğitim projeleri yürütüyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha duyarlı, doğasever birer birey olması içim gönüllülerimizle birlikte bu çalışmaları elimizden geldiğince bütün çocuklarımıza iletmeye çalışıyoruz. Belediyemizin de böyle güzel bir atölyesinde çocuklarımızla bir arada olmak çok keyif verici. Her yaş düzeyine göre hazırlanmış eğitimler var. Bu eğitim içeriklerini çocuklarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Yani küçücük bir dokunuş gerçekleştirip doğa ve çevre konusunda bir bilinçlendirme sağlayabildiysek ne mutlu” dedi.

4 yaşındaki İklimya Gülmez, “Toprağı ve ağaçları öğrendim. Güzeldi.  Doğamızı ağaçlarla korumamız lazım”  derken, Meryem Kırkır ise “Ormanla ilgili şeyler anlattılar. Ağaçlar topraktan gelmiş. Toprağın önemini anlattılar. Yeni bilgiler öğrendim. Okaliptüs ağacı varmış, ondan diş macunu yapılıyormuş. Ağaçlar kökleriyle birbirleriyle haberleşiyorlarmış, birbirlerine vitamin veriyorlar. Ağaçları çok seviyorum. Bizim de bir bahçemiz var” ifadelerine yer verdi.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA