13:05  23 NISAN’ı DOYASıYA KUTLADıLAR.  12:48  AKSIYON DIZISI “ARJEN”E GÖRKEMLI GALA!   19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR 
 
Sevgili Müzik ve Sahne Emekçisi Arkadaşlar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ülke genelinde 23 müzisyen derneği, sendikası, meslek odası başkanları olarak bir telekonferans gerçekleştirdik.

 

Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve bakanlık yetkilileri, herhangi bir meslek birliği ya da derneğe üye olsun ya da olmasın ihtiyaç sahibi 15 bin müzik emekçisi için pandemi desteği kararı aldı.

Bu çalışma kapsamında ihtiyaç sahibi müzisyenlerin tespiti için bu toplantıda temsil hakkı tanınan 23 dernek, sendika, meslek birliği ve vakıf arasından seçilen kurumlara yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Ekonomik sıkıntı yaşayan, sigortasız, güvencesiz çalışan, herhangi bir şekilde düzenli maaşı olmayan (emekli, öğretmen, esnaf vb.) mesleği sadece müzisyenlik olan, geçimini müzik icra ederek ya da müzik teknik elemanı olarak sağlayan müzik ve sahne emekçilerinin de pandemi destek kapsamına alınması için çalışma başlatma kararı aldıklarını açıkladılar.

11 Aralık 2020 tarihinden 23 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruları listeleme, bakanlığa ulaştırma görevi verilen dernek, sendika ve vakıf isimleri bakanlığa bağlı Yunus Emre Enstitüsü web sayfasında ( https://www.yee.org.tr/tr ) ilan edilecek.

Adil ve güvenilir olması açısından listeler titizlikle kontrol edilecek. Müzisyen olmadığı ya da başvuru şartlarına uygun olmadığı tespit edilenler hakkında işlem yapılacak. Listelerine bu tarz kişileri ekleyen kurumlara yaptırım uygulanacak.

Destek verilecek müzisyenlerden bir müzik icrası istenecek. Ya da varsa çekilen bir eser, klip, çalışma göndermesi istenecek. Müzisyenin bildireceği banka hesap numarasına ödemesi yapılacak.

Müzik ve sahne emekçilerinin pandemi yardımlarından yararlandırılması için hem meslek birlikleri, hem ülke çapında kurulan bir çok sanatçı-müzisyen destek platformu, hem dernekler aylardır Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmeler yürütüyorlar.
Bu çalışmanın kayıt dışı, güvencesiz çalışan, meslek birliği-sendika-dernek üyeliği olmayan müzisyenleri kapsaması, şimdilik tek seferlik bir yardım olsa da ileride yeni çalışmalar için de bir zemin oluşturulması anlamında güzel bir imkan yaratacak.

Proje karşılığında ödeme yapılarak istihdam sağlamak amaçlanıyor.

 

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA