13:05  23 NISAN’ı DOYASıYA KUTLADıLAR.  12:48  AKSIYON DIZISI “ARJEN”E GÖRKEMLI GALA!   19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR 
 
Yiyecek içecek sektöründe sıfır atık devri başlıyor

Şef Baykaner Gönen katıldığı Antalya 2. Uluslararası Turizm Gastronomi, Otelcilik, Restoran ve Yatırım Zirvesi’nde yaptığı konuşma sektördeki eksikleri gözler önüne serdi.

 

Şef Baykaner Gönen katıldığı Antalya 2. Uluslararası Turizm Gastronomi, Otelcilik, Restoran ve Yatırım Zirvesi’nde yaptığı konuşma sektördeki eksikleri gözler önüne serdi. Restoran ve otellerin mutfaklarında yapılan israftan bahseden şef Gönen, sıfır atık ilkesini ve yapılması gerekenleri sektör öncülerine ve gençlere anlattı.

 

Paris’in Le Cordon Bleu Gastronomy okulu mezunu ve Akra Barut Hotel'in yönetici şefi Baykaner Gönen "Atıksız mutfak ilkelerine sadık kalmak, sıfır atık bilincini yaymak ve sürdürülebilir gastronomi konularında şeflere çok büyük iş düşüyor" dedi.

 

22-23 Şubat tarihlerinde Nirvana Kongre Merkezinde düzenlenen Zirveye sektöre yön veren öncü isimleri katıldı. Zirvede iklim değişikliği ve mutfakların bu değişiklikteki yerinin konuşulması için şef Baykaner Gönen davet edildi. Yaptığı konuşmada şefler iklim değişikliğinin neresinde ve rolleri, atıksız mutfak ilkelerine sadık kalmak, sıfır atık bilincini yaymak, sürdürülebilir gastronomi ve temiz dünya, gastronominin doğaya karşı sorumlulukları gibi birçok can alıcı konu başlıkları ele aldı.

 

Şef Baykaner Gönen’in yaptığı konuşmadan dikkat çeken başlıklar ise şöyle “Biz şefler olarak sıfır atık bilincini yaymak konusunda sorumluluğumuz var. Atıksız mutfak ilkesini bizden sonra gelen nesillere öğretmek için elimizden geleni yapmalıyız. İyi bir aşçı servisinden sonra yemek atıklarının miktarından anlaşılır. Eğer bir tesisin yemek atıkları fazla ise demek ki oranın mutfağında yanlış giden bir şey var. Bununla baş etmenin tek yolu bilinçli gençler yetiştirmektir. Öncelikle gençlerimiz yaşadıkları ülkenin coğrafyasını, mevsim ürünlerini iyi bilmeli. Gastronomi demek çoğrafya demek. Hammaddenizi iyi bilirseniz onu en doğru şekilde kullanmayı da bileceksiniz. Aslında bugün her kes sürdürülebilirlikten bahsediyor. Biz suyumuza, toprağımıza sahip çıkmazsak sürdürülebilirlik kalmayacak. Bugün iyi günümüz. Şimdi içtiğimiz su bize geliyor. Ama böyle devam edersek biz o suya gideceğiz ve bunu yaşamamak için çok çalışmalı ve mutfağımızı doğru yönetmeliyiz”.

Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA