13:05  23 NISAN’ı DOYASıYA KUTLADıLAR.  12:48  AKSIYON DIZISI “ARJEN”E GÖRKEMLI GALA!   19:42  İREM TUNALI BU KEZ GÜLDÜRECEK  19:32  "BODRUM SEFERI" FILMININ BASıN TOPLANTıSı YAPıLDı  22:46  LÜFER MEVSİMİ RAFLARDA  23:02  ÜNLÜ ŞARKıCı SERAP SONKUR HAYATıNı KAYBETTI  00:21  CIHANGIR CEYHAN’ıN BAŞROLÜNDE OLDUĞU “DENGELER: BIRI OLMAK” ÇOK YAKıNDA GAİN’DE  01:10  MUHTAR ADAYı EVLA ÇALıŞKANLıĞıYLA HALKıN TAKDIRINI KAZANıYOR  14:12  GÖKTÜRK GÜNGÖR KİMDİR?  00:02  GÜZEL OYUNCU MELİKE AKDAĞ  21:19  EYLÜL AKDAĞ’IN SON OYNADIĞI FİLMİ SİNEMAYA GİRİYOR  12:02  BAŞKAN KADİR BIYIK’TAN SİNEMAYA BÜYÜK DESTEK  11:53  ASAF SİNEMA FİLMİNİN ÇEKİMLERİNE ESKİŞEHİR’DE START VERİLDİ  11:46  OT DERGİ & MART 2024  23:32  ZEYNEP GÜNEŞ BAŞARILI OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  23:17  BABA & KIZ AYNI REKLAM FİLMİNDE  22:32  USTA OYUNCU METİN YILDIRIM REKLAM FİLMİNDE  22:30  ECE BAYKAL USTA OYUNCULUĞUYLA TAM NOT ALDI  22:27  USTA OYUNCU VAHDET ÇAKAR’DAN YENİ REKLAM FİLMİ  14:51  AYŞEGÜL ASAR 
 
TÜRKİYE’DE EN YENİ 3 PROJEDEN BİRİSİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı devam eden, genişliği, kapsamı ve içeriği dünya standartlarında olacak olan Ata Eğitim Merkezi’nde sadece Türkiye’deki değil, bölge ülkelerden gelecek itfaiyecilerin de eğitim alabilmesi hedefleniyor.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanlığı İnşaat Mühendislerinden Mustafa Özlem Yılmazoğlu, 8 bin 400 metrekare alan üzerine kurulan Ata Eğitim Merkezi’nin, itfaiyecilerin hem zihinsel hem fiziksel olarak zorluklara, yangınlara ve acil durumlara hazırlıklı olmasını sağlayacak kapasitede olacağını söyledi.

“İyi ve donanımlı itfaiyeci yetiştirmek için hazırlanan bir proje”

Ata Eğitim Merkezi ile itfaiyecilerin tam donanımlı olmasının hedeflendiğini belirten Yılmazoğlu, “Projemiz iyi ve donanımlı itfaiyeci yetiştirmek için hazırlanan bir proje. Bu projede itfaiyecilerimizin formda kalması için, bir spor salonumuz ve crossfit sahamız var. Aynı zamanda karşı tarafta 3 katlı kulemiz var. Bu kuleden itfaiyecilerimiz hiçbir donanım olmadan, kendi el becerileri ile tırmanıp, oradaki yaralı veya kurtarılacak kişiyi sadece bir itfaiyeci hortumu ile kurtaracak şekilde eğitim alacaklar” dedi.

Her türlü zorluğa karşı eğitimler verilecek

İtfaiyecilerin çeşitli kazalara, acil durumlara müdahale edebilmeleri için araç kurtarma, kuyu kurtarma gibi istasyonların da Merkez’de bulunacağını ifade eden Yılmazoğlu, “Burada aynı zamanda farklı birkaç tane ünitemiz daha var. Mesela konteynır sahalarımız var. Konteynırlarda 600 derece santigratta arkadaşlar; patlamalarla, ağır yangınlarla duman altında nasıl kurtarılış yapılacağını öğrenecekler” diye konuştu.

“Türkiye’de en yeni 3 projeden birisi”

Merkez’de 6 tane kurtarma köpeğinin yer aldığı köpek eğitim istasyonunun da kurulacağını dile getiren Mustafa Özlem Yılmazoğlu, “Köpek eğitim alanımız da var. Burada 6 tane kurtarma köpeğimiz eğitim alacak. Aynı zamanda yüzme havuzu olacak. Köpekler ayrıca havuzda da eğitilecekler. Türkiye’de en yeni 3 projeden birisi. Burada sadece ülkemizden değil, çevre ülkelerden de itfaiyecilere eğitim vermeyi hedefledik. Bu şekilde çalışmalarımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ata Eğitim Merkezi hakkında Mesleki Eğitim Salonu, Gözlem ve Atak İstasyonu (katı yakıt işletimli), Yangın Evi İstasyonu (Sıfır Görüş-Suni dumanlı-Gece Görüşlü Kamera ve Ses Takipli), Tanker Kazası Yangınlarına Müdahale İstasyonu (LPG işletimli), Kuyu Operasyonları İstasyonu, Yüksek Açı Kurtarma İstasyonu, Trafik Kazalarına Müdahale İstasyonu, Kentsel Arama Kurtarma İstasyonu, İtfaiye Sporları Eğitim ve Tırmanma Kulesi, Dengede Yürüme Tahtası, Yüksek Atlama Tahtası ve Köpek Eğitim Merkezi bulunacak.

 
 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    Bu Habere Hen?z Yorum Yap?lmam??..!


 
   






 
       
 
  FLAŞ HABER

  YAZARLAR
 
 
  HAVA DURUMU
 
..
 











 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


       
 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MAGAZİN HABERLERİ MÜZİK HABERLERİ RADYO HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
turkiyelife.com.tr © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA